Seven Sisters / what happened to Monday σκηνοθεσία Tommy Wirkola 2017


Σχετική εικόνα
«2073. Η Γη υποφέρει απο τον υπερπληθυσμό. Η κυβέρνηση αποφάσισε να εισάγει την πολιτική του ενός παιδιού, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ελέγχου Γεννήσεων, υπο την αιγίδα της Nicolette Cayman (Glenn Close). Αντιμέτωπος με την γέννηση επτά δίδυμων κοριτσιών, ο Terrence Settman (Willem Dafoe) αποφασίζει να κρατήσει την ύπαρξη των επτά εγγονιών του μυστική. Περιορισμένες στο μικρό τους διαμέρισμα, οι επτά αδελφές θα πρέπει να μοιράζονται τις επτά ημέρες της εβδομάδας σαν ένα πρόσωπο με μια ταυτότητα: αυτήν της Karen Settman (Noomi Rapace). Αν και το μυστικό διατηρείταιγια χρόνια, όλα θα καταρρεύσουν την ημέρα που η Monday θα εξαφανιστεί μυστηριωδώς.»

Ενα φιλμ στον αντίποδα της επιτυχημενης φετινής σειράς "the handmaidens tale", οπου εκει λογω υπογεννητικοτητας δημιουργείται ένα απολυταρχικό καθεστώς με σκοπό τον έλεγχο και την αυξηση των γεννήσεων. Εδω, σε αυτο το δυστοπικο scifi thriller εχουμε το αντιθετο μιας και εν έτει 2070κατι ο υπερπληθυσμος της γης και η ελειψη πρωτων υλών του πλανητη, εχει οδηγησει στην δημιουργια ενός απολυταρχικου καθεστωτος οπου καθε οικογένεια υποχρεώνεται να εχει μονο ενα παιδι και κατ επέκταση ολες οι κινησεις των ανθρωπων ελεγχονται απο φρουρούς στους δρόμους μέσω ενος ηλεκτρονικου βραχιολιου/ταυτοτητας
Στην βασικη μας ιστορια την διαφορα κανει η οικογενεια της Noomi Rapace όταν έρχονται στη ζωη οι εφταδημα κοριτσια που ειναι και οι πρωταγωνιστριες μας.
Η Rapace εκπληκτική οπως πάντα στο ρολο επτα διαφορετικων προσωπικοτητων (και ταυτοχρονα μιας γυναικας) παιρνει ολη την ταινια πανω της.
Αποτέλεσμα εικόνας για Seven Sisters / what happened to Monday
Καλοδομημένη αγωνιώδης και απολαυστικη ιστορια οπου αναφερει με ωραιο τροπο την σημασια του συνολου και της μοναδικοτητας του ατομου.
Εξαιρετικες σεκανς δρασης μου θύμισε πολλες φορές videogame, χωρις να το λεω αυτο ως μειονέκτημα
Ειχε κάποια κλισε και καμποσα plotholes μιας και (πιστευω) λογω χρονου (2 ωρες) εστιαζει περισσοτερο στην ιστορια της πρωταγωνιστριας και όχι στο να παρουσιάσει πιο ουσιαστικα θεματα/προβλήματα της τότε κοινωνιας ή τους λοιπούς χαρακτηρες της ταινιας (πχ την κακια της υποθεσης γκλεν γκλοουζ ή να παρουσιασει την γενικοτερη κατασταση του κοσμου).
Παρολαυτα δεν σε χαλαει γιατι βλεπεται ευχαριστα σαν αγωνιωδες και εντονο θριλερ 
δρασης 
προτεινεται ανεπιφυλακτα γι αυτους τους λογους
...ειναι παραγωγής netflix

Αποτέλεσμα εικόνας για Seven Sisters / what happened to Monday





Σχόλια

  1. Εξαιρετική ταινία. Tολμώ να πω ότι η ερμηνεία της Rapace ήταν απείρως ανώτερη από την παρεμφερή του McAvoy στο Split, καθώς σκάλισε εις βάθος το ψυχολογικό προφίλ και των 7 αδερφών επάξια. Η μόνη μου ένσταση είναι ότι η ταινία σκόπευε να αναδείξει την τραγικότητα αυτής της πολιτικής που στόχευε στην πάταξη του υπερπληθυσμού και αντιδιαστελλόταν ακόμα πιο έντονα στην ύπαρξη αυτών των κοριτσιών που κρατούσαν επτασφράγιστο το μυστικό τους. Γι'αυτό το λόγο, θα φαινόταν σαν παρέκβαση να ξεφύγει από αυτή την κρίσιμη σεναριακή ιδέα για να αναφερθεί στο ευρύτερο κοινωνικό-πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής. 'Αλλωστε, αυτό αποτυπώθηκε μέσα από αυτή την μεμονωμένη ιστορία που είχε κοσμοιστορικές και ευεργετικές συνέπειες με τη οριστική λύση που δίνεται στο τέλος (το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, μου θύμισε αρκετά το κλείσιμο του Minority Report).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις