Mørke (Murk), 2005, director Jannik Johansen

Αποτέλεσμα εικόνας για morke 2005

Στην Κοπεγχάγη ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιάκομπ, σε μια επίσκεψη που δέχεται από την αδελφή του, η οποία μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας έχει μείνει παράλυτη, μένει έκπληκτος όταν αυτή του αναγγέλλει πως θα παντρευτεί τον Άνκερ, άνθρωπο  χωρίς κινητικά προβλήματα, μα εντελώς άγνωστο προς την οικογένεια. Όμως την πρώτη νύχτα κιόλας του γάμου της, η νύφη αυτοκτονεί στο μπάνιο του ξενοδοχείου στο οποίο γίνεται η δεξίωση! Κι ενώ αμέσως μετά την κηδεία ο γαμπρός εγκαταλείπει την πόλη, ο Γιάκομπ εντελώς τυχαία κάνει μια ανακάλυψη που θα τον οδηγήσει να υποπτευθεί τον Άνκερ! Το ένστικτό του τον ωθεί ώστε να αποφασίσει να διευρενήσει την ιστορία μέχρι τέλους! Οι αποκαλύψεις θα είναι συγκλονιστικές!

Αποτέλεσμα εικόνας για morke 2005 film

Μοναξιά - τύψεις - μυστικά - εξιλέωση - θανατος.

Αυτα τα στοιχεια ειναι οι βασικοι πρωταγωνιστες του εκπληκτικου αυτου ψυχολογικού δραματος-θριλερ, το οποιο θεωρω οτι ειναι απο τα καλυτερα που εχω δει ποτε μου.

Η ταινια ξεκινησε με ενα αποσπασμα απο το βιβλιο του Αλμπέρ Καμύ ο μύθος του Σισύφου:
"θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι οι χρήσιμοι συμβιβασμοί και η προσποιητή άγνοια μας επιτρέπουν να ζούμε με ιδέες που αν πραγματικά τις εξετάσουμε με επιμονή και τις αποδεχθούμε πλήρως, θα μπορούσαν να καταστρέψουν ολόκληρη την ύπαρξή μας"

Ο εκπληκτικός δανός σεναριογραφος - σκηνοθετης Anders Thomas Jensen πάλι έκανε το θαύμα του γράφοντας ενα σφιχτοδεμένο σενάριο ενος εξαιρετικου πλην αγνωστου film εκ Δανίας το οποιο εμενα προσωπικά με συγκλόνισε το πως εξελίχθηκε απο ένα θρίλερ μυστηρίου με slasher στοιχεία σε ενα σπουδαίο δυνατό και συγκλονιστικο δραμα με έναν τροπο που οι σκανδιναβοι τον τροπο να το φέρουν εις πέρας μοναδικά....

Σχετική εικόνα

Τα μεγαλα ατου της διεκπερέωσης αυτης της τοσο δυνατης ιστοριας που όλους λιγο πολυ μας αφορά η χαρακτηριστικη μουντη ατμοσφαιρα της σκανδιναβικής γης η οποια πάντα βοηθάει στο να δημιουργηθει η σκοτεινη ατμοσφαιρα που χρειαζεται στα ψυχολογικά θρίλερ και οι συγκλονιστικες εσωτερικές ερμηνείες των Nikolaj Lie Kaas και ο Nicolas Bro οι οποιοι ήταν εξαιρετικοι και οι δυο, ο καθένας με τον τρόπο του...

ενα φιλμ που σηκώνει προβληματισμο κι ενδοσκόπηση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις