LIFE του DANIEL ESPINOSA 7/10

Απλό θριλεράκι επιστημονικής φαντασίας που σε καθηλώνει από την αρχή του μέχρι το τέλος του. 

***SPOILERS***

Image result for LIFE MOVIE

Στο LIFE βρισκόμαστε στο άμεσο μέλλον όπου οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να στείλουν μη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη για τη συλλογή δειγμάτων, τα οποία θα επιστραφούν στη Γη για τη μελέτη τους. Η ταινία ξεκινά με την άφιξη των δειγμάτων αυτών στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό όπου το εξαμελές πλήρωμα ετοιμάζεται για την ανάλυση τους.

Η μελέτη των δειγμάτων αποδεικνύεται αποδοτική, καθώς διαπιστώνεται η ύπαρξη μονοκύτταρου οργανισμού, ο οποίος και απομονώνεται. Ο οργανισμός με την προσομοίωση των κατάλληλων συνθηκών, επανέρχεται στη ζωή, και αρχίζει να πολλαπλασιάζεται ραγδαία και να σχηματίζει ένα περιπλοκότερο πολυκύτταρο οργανισμό. Τα προβλήματα όμως ξεκινούν όταν ο οργανισμός αυτός αρχίσει να επιθυμεί να δραπετεύσει από το θάλαμο στον οποίο βρίσκεται, το οποίο και επιτυγχάνει. Μετά τη δραπέτευση του, αποδεικνύεται ότι ο οργανισμός είναι πανέξυπνος και ανθεκτικότατος σε ακραίες συνθήκες διαβίωσης. Καταφέρνει να ξεγελάσει του αστροναύτες, οι οποίοι επιχειρούν να τον ξαναπεριορίσουν και προσφεύγουν στα δυνατότερα μέτρα ασφαλείας που έχουν προβλεφτεί.

Η ταινία είναι αρκετά ικανοποιητική, ως προς τη σκηνοθεσία και ως προς τις ερμηνείες. Η ταινία περιλαμβάνει πολύ καλά εφέ και αποτυπώνει ικανοποιητικά τη ζωή στο διαστημικό σταθμό. Οι πρωταγωνιστές απέδωσαν στους ρόλους τους, οι οποίοι ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα απαιτητικοί. Σαν υπόθεση είναι γρήγορη και καθηλωτική μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Το αρνητικό κομμάτι της ταινίας κατ εμέ είναι οι πολυάριθμες ανακρίβειες στο σενάριό της. Όλη η δράση ξεκινά με τις ιδιαίτερα επιπόλαιες αντιδράσεις των χαρακτήρων όταν συνειδητοποιούν ότι ο οργανισμός έχει γίνει επιθετικός. Ο οργανισμός έχει σφίξει δυνατά το χέρι του αστροναύτη, και αντί να μηδενίσουν οι υπόλοιποι το οξυγόνο και οτιδήποτε άλλο διοχετευόταν στο θάλαμό του, παρακολουθούσαν από το παράθυρο. Ενώ έχει δραπετεύσει από το θάλαμο του, ο εκπαιδευμένος κατά τα άλλα αστροναύτης, θα ανοίξει το δωμάτιο, και να ρισκάρει 1ον την απόδραση του οργανισμού και 2ον την έκθεση του υπόλοιπου πληρώματος σε αυτόν, για να διασώσει τον λιπόθυμο και ήδη εκτεθειμένο στον οργανισμό, συνάδελφό του. Τα μέλη το πληρώματος δεν ήταν ενήμερα για τα μέτρα ασφαλείας σε περίπτωση που ο οργανισμός αποδεικνυόταν επικίνδυνος, και έπεσαν από τα σύννεφα όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε σχέδιο διάσωσής τους, αλλά σχέδιο απομάκρυνσης του σταθμού. Και τέλος, όταν έχεις δυνατότητα ταξιδιού στον Άρη, δεν διακινδυνεύεις τη μελέτη της οποιαδήποτε ζωής στην εξώπορτα σου (στο Διεθνή Διαστημικό σταθμό) για τους προφανείς κινδύνους, παρά στέλνεις κόσμο στον Άρη.

Πολλές οι ανακρίβειες και οι επιπολαιότητες λοιπόν, αν και καμία δε με εμπόδισε να απολαύσω την ταινία. Διαστημικό θρίλερ πήγα να δω, και αυτό είδα, το όποιο με είχε σε αγωνία μέχρι το τέλος.  

7/10 λοιπόν!

Στεφανία.

Σχόλια

  1. το οτι κανανε πειραματα μονοι τους πανω στο διαστημα χωρις καμια επαφη με την γη με την οποια ηταν ενα τσιγαρο δρομος κι επικοινωνουσαν για ευτελής λογους και δεν τους ειδαμε ποτε να επικοινωνουν με καποιο σταθμο εστω να πουν μια καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παρολαυτα ηταν εξαιρετικα αγωνιωδες φιλμ και αρκετα καλοφτιαγμενο
      καποιες μικροτρυπες στην πλοκη δεν ενοχλησαν και τοσο πολυ...
      μου αρεσε και συμφωνω με το ριβιου Στεφανία

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις